Honden, maar natuurlijk ook katten, kennen een evolutie van miljoenen jaren. Toch worden deze dieren pas sinds enkele decennia op grote schaal gevoerd met brokken en andere kunstmatige voedingsmiddelen. De reden? Het is makkelijk, en grote multinationals willen u met dure advertentiecampagnes laten geloven dat deze kunstmatige voedingsmiddelen net zo gezond zijn als wat uw dier van nature eet.

Dit is natuurlijk onzin. Miljoenen jaren van evolutie kunt u gewoonweg niet in een paar jaar veranderen; de interne organen van uw huisdier kunnen zich simpelweg niet zo snel aanpassen aan kunstmatige voedingsstoffen. Wist u bijvoorbeeld dat hondenbrokken vaak minder dan 20% vlees bevatten? Zoals u weet zijn honden vleeseters, is dit dan niet raar?

Eigenlijk weet u zelf ook het antwoord…. Kijkt u maar eens om u heen! Ziet u wel eens dieren in de dierentuin gevoerd worden met brokken? Nee dus, voor vrijwel alle dieren wordt daar een speciaal menu samengesteld van natuurlijke producten zoals verse groenten en vlees, die in de juiste combinatie aan deze dieren gevoerd worden. Dit geldt zeker ook voor vleesetende dieren zoals wolven, leeuwen etc. De verzorgers in dientuinen hebben daar een duidelijke mening over: Voor de dieren is het simpelweg het gezondst om de natuur zo dicht mogelijk te benaderen en het voeren van voedsel dat ze normaal ook in de natuur krijgen is daar 1 belangrijk punt van.

Voor honden, katten, maar ook bijvoorbeeld fretten noemt men dit menu van rauwe producten ook wel BARF-voer, oftewel “Bones and raw food”, ookwel “Biologically Appropriate Raw Food” genaamd.

vraagteken